Nørre Alslev
Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 24. september 2022

Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

TV: lørdag d. 24. september 2022

DR1

05:00  

Nak & Æd - en svane i Tyskland (3:10)
Nak & Æd - en svane i Tyskland (3:10) Sæson 7 (2016). Turen går til Rügen i det nordlige Tyskland. Det er februar måned, og de to kammerater er på jagt efter en knopsvane. Godt humør og optimisme er i højsædet, men det er ikke så lige til, når den venlige hjælper kun begår sig på tysk: et sprog som hverken Jørgen eller Nikolaj taler. Det bliver selvsagt noget af en udfordring, når Kokken og Jægeren besøger den smukke, tyske ø, Rügen. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed Sendt første gang 23.10.2016

05:40  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

06:00  

Alene i vildmarken (1:7)
Alene i vildmarken (1:7) Patrick, der er født i USA og tidligere US Navy soldat, udlever drengedrømmen i vandrestøvlerne gennem bjergene, mens hustruen Danielle, venter utålmodigt i lejren. Cykelvennerne Emil og Nicklas klør på med højt humør, men rammes af sult og tørst undervejs. Det spirituelle ægtepar Martha og Camilla opnår forbindelse til naturen, men vandreturen tærer på Camillas kræfter.

07:00  

Alene i vildmarken (2:7)
Alene i vildmarken (2:7) Nye makkerpar er klar til den ultimative test i den norske vildmark. Venneparret fra Værløse bliver udfordret, mens Caspar føler sig ensom i habitatet, bliver Victor fysisk presset under vandreturen. 62-årige far Carl er i sit rette element, når det handler om at etablere lejr, og han ser frem til at komme tættere på sønnen Mark, når de bliver forenet. Ann higer efter vand, mens hun kæmper sig vej gennem fjeldene mod sin kæreste Bjørn.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:15  

Atlantic Crossing (3:8)
Atlantic Crossing (3:8) Norsk dramaserie fra 2020. Kronprinsesse Märthas rejse over Atlanterhavet bliver dramatisk. Fremme i USA inviteres hun til at flytte ind i Det Hvide Hus, hvor præsident Roosevelt overdænger hende og lille Harald med opmærksomhed. Men da tyskerne indleder et massivt bombardement af London, begynder hun at frygte for Olavs liv. Medvirkende: Sofia Helin, Tobias Santelmann, Kyle MacLachlan, Søren Pilmark m.fl.

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Hvor meget julebelysning har du planlagt til december? Og hvad med tørretumbleren? El-skam er et nyt begreb, hvor både den indre og ydre pegefinger vil blive flittigt brugt i kampen mod vaner, Putin og el-regning. Men hvor langt er der fra skam til udskamning? Alt tyder på, at Italienerne ved valget på søndag gør Georgia Meloni til landets næste premierminister. Hun og hendes yderligtgående højrefløjsparti står til at få hver fjerde stemme i det kriseplagede land. Meloni er oldebarn af den fascistisiske leder Mussolini og har haft svært ved at tage entydig afstand til sin baggrund. Og valget kommer til at påvirke os. Italien har en enorm gæld, er en integreret del af euroen og et kerneland i EU. Vært: Niels Krause-Kjær

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Til gudstjeneste i Frikirkerne
Til gudstjeneste i Frikirkerne Sofie Østergaard er endnu engang taget på besøg hos frikirkerne. Denne gang hos Hillsong. Kirken der udspringer fra Australien af, ligesom deres danske præst Thomas Hansen også gør det. Her er menighedens sociale fællesskab og musikken i fokus, og derfor har Sofie inviteret en særlig musikalsk gæst, nemlig countrysangerinden Ester Brohus. Ester kalder musikken sit kald i livet - men sammen med guitaren er også troen hendes faste følgesvend.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:25  

Ramasjang Mysteriet V (4)
Ramasjang Mysteriet V (4) Sebastian er i problemer! Han har mistet sin helt særlige fuglebog. Det pudsige er, at den er stjålet fra hans fuglebur! Hvem kan dog være så fræk? Kristian skal virkelig tage sig sammen for at løse dagens mysterium. Men han er ikke alene. Heldigvis får han hjælp af minidetektiven Christian. Men kan de opklare mysteriet?

05:55  

Ernest & Celestine (1)
Ernest & Celestine (1)

06:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

06:10  

Sarah og And (14)
Sarah og And (14)

06:15  

Luk op Luk i - FRYGT
Luk op Luk i - FRYGT Jakob og Thomas er på telttur. Selvom Thomas godt ved, at der ikke findes monstre, så er han alligevel ret bange. Jakob tror ikke på monstre, for de findes jo ikke. Han er til gengæld bange for noget, han har set i TV-Avisen. Han har nemlig set, at isen smelter. De to venner finder sammen ud af, hvad man kan gøre, når der er noget, man er bange for.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee
Hey Duggee

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:07  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Paw Patrol - Jet to the rescue
Paw Patrol - Jet to the rescue Vovserne skal ud på den største redning nogensinde for at redde en skat, der er blevet stjålet fra slottet. Det kræver, at Skye må overvinde sin største skræk.

08:15  

Grøffeldyret
Grøffeldyret Hvad den lille mus ikke har i størrelse, har han i kløgt og snedighed - og det får han også brug for, da han støder på tre sultne dyr, der alle vil have ham som middagsmad. Måske kan Grøffeldyret hjælpe - men hvad sker der, når musen møder sit selvopfundne uhyre?

08:43  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:10  

Atlantic Crossing (4:8)
Atlantic Crossing (4:8) Norsk dramaserie fra 2020. Olav beder Märtha forsøge at overtale præsident Roosevelt til at støtte de allierede i kampen mod nazisterne. Men præsidenten afviser hende. Han står midt i en valgkamp og har lovet sine vælgere, at USA ikke vil blive trukket ind i krigen. Alligevel lykkes det kronprinsessen at finde en måde, hvorpå Roosevelt kan overholde sine valgløfter og samtidig hjælpe Norge og de allierede. Medvirkende: Sofia Helin, Tobias Santelmann, Kyle MacLachlan, Søren Pilmark m.fl.

10:09  

Vilde vidunderlige Danmark - Halsbåndmusen
Vilde vidunderlige Danmark - Halsbåndmusen Der er ikke mange agern tilbage i skovbunden i det tidlige forår. Det er en udfordring for halsbåndmusen, der behøver mad for at producere mælk til sine nyfødte unger. Desuden er det farligt at bevæge sig ud på skovbunden, for musemor risikerer selv at ende som føde.

10:15  

Vores grønne planet (4:5)
Vores grønne planet (4:5) BBC-naturserie fra 2022. (Green Planet) Sand så langt øjet rækker. Temperaturer, der svinger fra minus 20 til over 40 grader - og næsten ingen nedbør. Ørkener er fjendtlige. Alligevel har planter fundet ekstraordinære måder at overleve på i sandbankerne. Tag med til verdens ørkener: hvor alt er ekstremt og planter overlever ved at bruge våben, kamuflage og indgå mærkelige alliancer med dyr.

11:15  

Tinas jagt på millioner
Tinas jagt på millioner Landets kommuner bruger milliarder på socialt udsatte. Tina er ansat i en kommune og begynder at efterforske, om pengene så altid går til de svage borgere. Hun finder helt uventet en familiekoncern, som har opbygget en kæmpe millionformue - ved at tage imod de svageste i samfundet.

DR2

09:30  

Tidens tegn
Tidens tegn Et magasinprogram på tegnsprog. Tidens Tegn zoomer ind på døves liv i en hørende verden og fortæller om det, der rører sig i tiden, sætter spørgsmål til debat og skildrer det nære og det sære.

10:00  

Danmarkshistorien fortalt af Erik Kjersgaard (10:12)
Danmarkshistorien fortalt af Erik Kjersgaard (10:12) Det folkestyrede land - 1900-1933. Perioden var præget af det sejrende demokrati under Venstres ledelse, men også af 1. Verdenskrig og den stærke økonomiske og kulturelle turbulens, som krigen udløste. Sendt første gang i 1982.

11:05  

Rusland rundt - de sneklædte vulkaner
Rusland rundt - de sneklædte vulkaner Reportageserie fra BBC fra 2017. (Russia with Simon Reeve) I 2017, som er 100-året for den russiske revolution, rejser Simon Reeve ud på en tur tværs over verdens største land. Han starter 6.500 kilometer øst for Moskva, på halvøen Kamtjatka med de snedækkede vulkaner. Det er én af de mest afsidesliggende regioner i Rusland. Simon møder rensdyravlere, der stadig formår at skabe sig en eksistens i det smukke, men ugæstfrie landskab. Serien er optaget inden Rusland invaderede Ukraine i 2022.

TVR

09:05  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:30  

Disney Sjov
Disney Sjov En hel time med tegnefilm for unge og gamle, store og små, børn og barnlige sjæle. Se nye og klassiske tegnefilm fra Disneys skattekiste.

10:30  

Kasper og Sofie II (19)
Kasper og Sofie II (19) Det er en stille dag i Haralds butik, så han lader Kasper tage sig af en kunde. Kasper tror, at det er det eneste Harald laver hele dagen, så Harald forklarer Kasper, hvor meget arbejde der ligger i at drive en butik. Senere kommer Sofie på besøg, og Kasper foreslår, at de skal lege butik. Harald, Hilde og Siri er overraskede, da de kommer hjem og finder prissedler på alle deres personlige ting, der sælges i Kasper og Sofies gadebutik.

10:40  

Kasper og Sofie II (20)
Kasper og Sofie II (20) Der begynder en ny pige i børnehaven, og Kasper og Sofie finder ud af, at hun er lidt anderledes end de fleste andre. Randi fortæller dem, at hun har Downs syndrom. Kasper og Sofie finder ud af, at de har mere tilfælles med pigen, end hvad der gør dem forskellige. De har det rigtig sjovt sammen, og hun bliver en af deres bedste venner.

10:55  

Alfons Åberg (1)
Alfons Åberg (1) Alfons Åberg er en dreng på omkring 6 år. Han bor alene sammen med sin far, og er en meget nysgerrig, fantasifuld og opfindsom dreng. Historierne i episoderne tager udgangspunkt i en 6 årig drengs hverdag og de tanker, Alfons gør sig om sin omverden.

11:05  

Mor Muh og Kragen
Mor Muh og Kragen Mor Muh og Kragen tager på dykketur, men Kragen kan ikke lide at blive våd...

11:15  

Pax' jordiske eventyr III (1:10)
Pax' jordiske eventyr III (1:10) Som straf for at have strålet den sure Tante og en hel passagerfærge op i rummet, har Det Intergalaktiske Råd besluttet, at Pax skal i arbejdstræning på forskellige arbejdspladser på den underlige planet Jorden. I dag skal Pax besøge en brandstation, hvor hun slukker brande, smager lækre kager og driver den sure Tante til vanvid.

11:30  

Pax' jordiske eventyr III (2:10)
Pax' jordiske eventyr III (2:10) Som straf for at have strålet den sure Tante og en hel passagerfærge op i rummet, har Det Intergalaktiske Råd besluttet, at Pax skal i arbejdstræning på forskellige arbejdspladser på den underlige planet Jorden. I dag skal Pax arbejde som præst i en kirke. Hun ringer med kirkeklokken, er offer for en snedig kirketyv, spiller orgel, får biskoppen til at danse - og driver den sure Tante til vanvid.

11:45  

Marie og Marias Vinter (5:6)
Marie og Marias Vinter (5:6) Det forventede brev fra fru Rosenknop ankommer endelig til Rosevej. Mens Marie og Maria er væk hjemmefra, kidnapper Amalie familien Lillesen og sælger dem til Cirkusdirektøren. Marie og Maria spørger politibetjent Ronny Retskaffen og fru Pompinella om hjælp til redningsaktionen. Brumle slipper væk fra Amalie og skynder sig hen til Summeberg og Brummeberg. Han vil have fat i trylledrikken, så han kan redde sin familie.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Løvens hule - velkommen til virkeligheden (6:6)
Løvens hule - velkommen til virkeligheden (6:6) Da leveringstiden begynder at stige, forsøger Jesper Buch at få de to unge iværksættere, fra virksomheden Ildbordet, til at udvide produktionen. Jacob Risgaard og Christian Arnstedt guider deres fælles investering, Urban Hald, igennem de udfordringer, der er med at vækste en virksomhed.

12:45  

Hammerslag - Drømmen om Ærø
Hammerslag - Drømmen om Ærø Efter flere år med et dalende befolkningstal på Ærø, har flere nu fået øjnene op for ø-livet. Men hvad er det, flere og flere drømmer om på Ærø? Det ser vi nærmere på i Hammerslag, hvor vært, Tina Müller byder velkommen i øens største by, Marstal. Kristine Virén og Lars Lyng konkurrerer mod Lena Schmüser og Jacob Carlsson, når prisen først skal gættes på en original 60'er-villa, der har fået en køber til at vende hjem til Ærø efter mange år i København. Bølgerne går højt, når prisen dernæst skal gættes på et charmerende og toprenoveret skipperhus fra 1825.

13:15  

Min natur - Tina Müller cykler
Min natur - Tina Müller cykler I dag springer sportsvært Tina Müller på racercyklen og tramper rundt i den sjællandske natur. Hun får tips, tricks og godt selskab af den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm, når hun prøver kræfter med en af Danmarks hårdeste bakker.

13:30  

VM Roning: Finaler, direkte
VM Roning: Finaler, direkte Verdens bedste roere kæmper om VM-medaljer i Tjekkiet. Lørdag byder blandt andet på finaler for kvindernes firer uden styrmand. Kommentatorer: Mikkel Nygaard Thomsen og Fie Udby Erichsen.

DR2

12:04  

Jagten på Elefantordenen (1:4)
Jagten på Elefantordenen (1:4) Dansk reportageserie fra 2022. De to eventyrere Jan Elhøj og Morten Kirckhoff er trukket i det fine tøj, når de rejser ud i verden for at lede efter forsvundne danske Elefantordener. Vil det lykkes for Jan og Morten at bringe en af de kostbare Elefantordener hjem til Danmark? På loppemarkedet i Paris får de tip om, at der kan gemme sig en Elefantorden på Louvre, verdens fineste museum. De kommer til slut på sporet af en stenrig, mystisk italiensk ordenssamler, der har fået fingre i en forsvunden dansk Elefantorden. Jan og Morten lægger planer for, hvordan de kan få Elefantordenen med hjem til Kongehuset i Danmark.

12:05  

Tidsmaskinen om rygning og alkohol
Tidsmaskinen om rygning og alkohol Vi drikker. Vi ryger. Og vi gør alt for at stoppe igen. Tidsmaskinen stiller skarpt på rygning og alkohol gennem tiden. Sendt først gang 16.01.2013

12:35  

Countrymusikkens historie (6:9) - Bro mellem generationer 1968-1972
Countrymusikkens historie (6:9) - Bro mellem generationer 1968-1972 Amerikansk dokumentar fra 2019. (Country Music) Ud af Vietnamkrigens skygger dukker en tidligere helikopterkaptajn op. Hans navn er Kris Kristoffersen, og hans lyrik skal komme til at sætte helt nye standarder for countrymusikken. Hippiebandet The Nitty Gritty Dirt Band producerer et album, der slår bro mellem flere generationer, og Johnny Cash vender sejrrigt tilbage til Ryman Auditorium - stedet, hvor han et par år tidligere blev smidt ud. Vi fortæller countrymusikkens historie med interviews med mere end 80 musikere og med billeder og film, der aldrig tidligere har været offentliggjort.

13:30  

Kvinder bag kameraet (2:14) Troværdighed, præsentation af person og kærlig konta
Kvinder bag kameraet (2:14) Troværdighed, præsentation af person og kærlig konta Prisvindende amerikansk dokumentarserie fra 2018.(Women Make Film) Hvornår er en film troværdig? Hvordan kan en instruktør gøre sin film realistisk? Det handler om mennesker, følelser, og hvordan vi reagerer på vores verden. Næste spørgsmål handler om, hvordan personer bliver introduceret til publikum, og hvordan filmer man en scene, hvor to personer, som kommer til at forelske sig i hinanden, mødes for første gang? Med klip fra Min far Toni Erdmann, The Connection og Wayne's World.

14:35  

Gåden om de romerske spidshoveder
Gåden om de romerske spidshoveder Britisk dokumentarserie fra 2021. (Treasures Decoded) Ungarn 1961. Arkæologer undersøger en romersk kirkegård. Pludseligt finder de en række skeletter med deforme, aflange kranier. De er blevet begravet ca. 440 - 454 e.Kr. - da Romerriget var ved at gå i opløsning. Hvorfor var kranierne så spidse? Her dykker vi ned i hemmelighederne bag den romerske selvfortælling om imperiets opløsning, om barbarerne fra øst og om hunnerkongen Attila.

TVR

12:00  

Rabalder
Rabalder Kasper har fødselsdag, men vil ikke have gæster, så han kaster invitationerne i skraldespanden. Heldigvis har han en sød lillesøster, der redder dagen.

12:20  

Flaskepost fra Stillehavet (11)
Flaskepost fra Stillehavet (11)

12:30  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

12:45  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

12:55  

Gå din vej, Enhjørning
Gå din vej, Enhjørning

13:10  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:20  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:30  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:46  

Superhelten Sprinter Galore (3)
Superhelten Sprinter Galore (3) Cleopatra har udtænkt en snedig plan. Hun kan skyde Sprinter med en bytte-maskine, så hun kan overtage Sprinters krop og på den måde bare fange Sprinter, uden nogen opdager det! Hun har dog overset, at selvom hun godt nok får Sprinters krop, så får Sprinter altså også hendes!

13:51  

Superhelten Sprinter Galore (4)
Superhelten Sprinter Galore (4) Skyhvalen kæmper med nogle humørsvingninger, der resulterer i nogle voldsomme uvejr med lyn og torden. Og inden Sprinter og Leo kan nå at hjælpe Skyhvalen, har Cleopatra set muligheder i de ødelæggende kræfter. Hun vil stjæle nogle af Skyhvalens lyn til at få ram på Sprinter.

13:55  

Monster Buster
Monster Buster Bjørk er bange for en hovedløs hest, som driller i hendes fantasi. Men heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta med maling, fine sæbebobler og en rigtig hest! Og sammen buster de Bjørks monster langt væk. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

14:10  

Onkel Rejes fede sommerferie (11)
Onkel Rejes fede sommerferie (11) Krølle har fødselsdag og bliver fejret til den helt store guldmedalje. Der er både flødebollekonkurrence, ballonklovn og dans, men da Skidrik finder ud af at Didrik også er inviteret, mener han at det skal udnyttes. For nu har de chancen for endelig at tilintetgøre Onkel Reje.

14:30  

Motor Mille og Børnebanden (11)
Motor Mille og Børnebanden (11) I den store lade ved siden af slottet vil den sure mand lave konfetti af børnetegninger, og han har lavet en børnefælde så han kan få ram på Motor Mille og Børnebanden. Men han går selv i fælden, og børnene får tegningerne. Men så går det galt. Motor Mille bliver fanget!

14:45  

Sprinter Galore III - Babyalarm (4)
Sprinter Galore III - Babyalarm (4) Kathrine er ved at blive vanvittig af babyalarmen, der hele tiden bipper, så hun ikke kan sove - og hun har virkelig brug for en lur, inden sundhedsplejersken kommer. Heino insisterer på, at han og Sprinter reparerer babyalarmen for hende, men der er noget med lydstyrken, der driller, og som nær får skræmt livet af sundhedsplejersken.

DR1

15:42  

Hvorfor kan du lide din yndlingssang?
Hvorfor kan du lide din yndlingssang? Hvorfor hører du helst Beyoncé, når din bror kan lide Bach og din mor elsker dødsmetal? Det er ikke nødvendigvis noget, du helt selv har bestemt. Svaret afhænger både af din rolle i folkeskolen, hvad du har hørt i bilradioen - og mange andre ting, du ikke selv bestemmer over.

15:50  

Gift ved første blik (4:8)
Gift ved første blik (4:8) Hvedebrødsdagene går på hæld, og parrenes bagage og gamle mønstre begynder at vise deres ansigt. For hvem er den nye fremmede egentlig, og hvornår opstår tiltrækning og forelskelse i et arrangeret ægteskab? Det er sandhedens time for Mikael og Melissa. Sebastian er presset og Patrick er forvirret imens deres ægtefæller, Anders og Olivia, får råd af eksperterne. Tanja sætter spørgsmålstegn ved Bennys høflighed. Og Steen overraskes af Mettes veganske livsførelse.

15:55  

Gift ved første blik (5:8)
Gift ved første blik (5:8) Efter en kort pause skal parrene endelig til at flytte sammen. Men det er ikke nemt at prioritere hinanden og samtidig respektere den nye ægtefælles grænser. Om natten ruller Michael i søvne over til Melissa. Anders føler sig langt fra velkommen i Sebastians lejlighed. Patrick og Olivia lægger kortene på bordet, imens Benny og Tanja ser ud til at finde hinanden efter en krise. Og så viser Mette endelig sin sårbarhed overfor Steen, da hendes elskede hund, Gunnar, bliver syg.

16:50  

Atlantic Crossing (5:8)
Atlantic Crossing (5:8) Norsk dramaserie fra 2020. Det lovede krigsmateriel fra USA til Norge udebliver. Märtha beslutter sig for at appellere direkte til det amerikanske folk om hjælp. Netop som hun begynder at få resultater, bliver hun bremset fra uventet hold. Samtidig bliver det tydeligt, at præsident Roosevelts følelser for hende er mere end blot venskabelige. Medvirkende: Sofia Helin, Tobias Santelmann, Kyle MacLachlan, Søren Pilmark m.fl.

17:45  

Min have (1:9)
Min have (1:9) Norsk haveserie fra 2018. (Hagen min) I bydelen Vaterland i den gamle by Fredrikstad opnår haveejerne meget på meget lille plads. Gartner Steinar Johansen giver gode råd om beskæring, snedker Stine Bjørnstad laver et redskabsskur, mens kokken Dag Tjersland får en lækker marmelade ud af Vaterlands sure druer.

DR2

15:20  

Danmarkshistorien på vrangen (5:6) - Sygdomme gennem tiderne
Danmarkshistorien på vrangen (5:6) - Sygdomme gennem tiderne I de såkaldt gode gamle dage døde flere af kuren mod sygdommen end af selve sygdomme. Der herskede de mest bizarre opfattelser af kroppen og sindet, og gennemsnitsalderen var i århundreder mellem 30 og 40 år. Pest, kolera og kopper forårsagede igen og igen massedød, og det var først i sidste halvdel af 1800-tallet, at man blev i stand til at forstå og bremse epidemierne. Derfor lever vi i dag gennemsnitligt 25 år længere end for blot hundrede år siden. I Danmark skyldtes det blandet andet lægen Emil Hornemann, der nærmest inkarnerer overgangen fra den middelalderlige lægevidenskab til den moderne lægevidenskab. Tilrettelæggelse: Liv Thomsen Medvirkende: Jeanette Varberg, Kurt Villads Jensen, Ulrik Langen, Poul Duedahl

16:05  

Iran-Contra-skandalen (4:6) Våben for gidsler
Iran-Contra-skandalen (4:6) Våben for gidsler Amerikanske dokumentarserie fra 2021. (Fiasco) Præsident Reagan er desperat. Han vil have de amerikanske gidsler i Libanon løsladt. Samtidig leverer USA våben til Irak, der er i krig med Iran. Så bliver sikkerhedsrådgiveren McFarlane introduceret for den iranske våbenhandler Manucher Ghorbanifar. Iran vil have våben til gengæld for at befri gidslerne. Udvekslingen vil være ulovlig for USA, og Ghorbanifar lover at hjælpe - men er han til at stole på?

16:55  

Boksekongerne (4:4): En mester giver aldrig op
Boksekongerne (4:4): En mester giver aldrig op Britisk sportsdokumentarserie fra 2021. (The Kings) Hagler slår sin titel fast som USA's bedste bokser i 1985, og Leonard vender tilbage til ringen for at udfordre den nye mester. Kampen bliver én af boksehistoriens mest kontroversielle, og Hagler indstiller efterfølgende sin karriere. Parallelt med boksekongernes professionelle kampe i slutningen af 80'erne, finder et mord sted i Hearns' palæ, og Durán bliver personligt påvirket af USA's invasion af Panama og eftersøgningen af landets diktator.

TVR

15:00  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:10  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:35  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Simon III
Simon III

15:52  

Simon III
Simon III

15:57  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

16:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:25  

Paddington
Paddington

16:35  

Paw Patrol V
Paw Patrol V Tegnefilm med dansk tale Vovserne redder de snevandrende Godglader + Vovserne redder en andedam

17:00  

Marie og Maria - og den mystiske fremmede (5)
Marie og Maria - og den mystiske fremmede (5)

17:10  

Det store Ramasjang Mysterie 2 (3)
Det store Ramasjang Mysterie 2 (3) Bjørn, Nikoline og Jose prøver at blive enige om den rigtige plan for at stjæle Grundloven, men de er i kapløb med skurkene. I hemmelighed vil Kristian grave en tunnel, så han kan flygte ud af fængslet. Camping Vagn hører børnene fra deres skjulested - fanger han dem?

17:25  

Babylons stol (13)
Babylons stol (13) Rosa må klare banen selv, og imens dukker der pludselig en mystisk kasse op hjemme hos Molly og Karl Otto.

17:30  

Vennerne og det grønne lys (17:20)
Vennerne og det grønne lys (17:20) Viggos maskine fungerer endelig, men ved et uheld ryger Liv og Viggo ind i det grønne lys og forsvinder! Pludselig er vennerne alene. Heldigvis har Viggo efterladt en besked.

17:45  

Gro og Blå redder fuglene (6:8) | Hulens hemmelighed
Gro og Blå redder fuglene (6:8) | Hulens hemmelighed Gro finder en mystisk kasse på Bedstes gård. Men hvem er drengen på billedet? Gro er sikker på, at Bedste vil vågne, hvis hun hører fuglene synge. Blå beslutter sig for at hjælpe Gro. Men kan Blå virkelig vække Bedste? Og må man godt have en levende fugl med ind på et hospital?

17:53  

Simon
Simon

17:59  

F for Får VI
F for Får VI

DR1

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

Jorden set fra rummet (3:4)
Jorden set fra rummet (3:4) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Earth from Space) Den ligner en blå glaskugle og er essentiel for liv, som vi kender det. Jorden - første gang set fra rummet i 1968, og som satellitter, droner og kameraer nu zoomer helt tæt på. Oplev vores hjem, som du aldrig har set det før, når vi ser nærmere på vores farverige planet - fra rapsen, der blomstrer og dækker Kina i gult til havet, der lyser som et diskotek om natten.

20:00  

Den store bagedyst (1:9) - premiere, sommerfugle i maven og ekstra hemmelighedsk
Den store bagedyst (1:9) - premiere, sommerfugle i maven og ekstra hemmelighedsk Seks kvinder og fire mænd er nu klar til at binde forklæderne og smøge ærmerne op i hele Danmarks bagetelt. I ugevis skal de dyste på både italiensk bagværk, gylden karamel, godt gammeldags rugbrød, smukke blomsterroulader og vanvittige illusionskager. Og så bliver deltagerne her i 11. sæson udsat for endnu flere hemmelige bagninger end vanligt. Det bliver en ekstra nervepirrende udfordring for de deltagere, som har det allerbedst med at have øvet sig grundigt hjemmefra!

DR2

18:00  

Himlens vovehalse
Himlens vovehalse Amerikansk drama fra 1963. (A Gathering of Eagles) Oberst Jim Caldwell fra det amerikanske luftvåben får kommandoen over en vigtig luftbase. Den forrige kommandør er blevet fyret, fordi basen klarede sig dårligt under en øvelse, så Caldwell strammer basens procedurer. Men den barske måde, han behandler sine folk på, chokerer hans kone i en grad, der truer med at ødelægge deres ægteskab. Jim Caldwell: Rock Hudson. Hollis Farr: Rod Taylor. Victoria Caldwell: Mary Peach. Instruktion: Delbert Mann.

19:50  

Før Søndagen
Før Søndagen De danske salmer er en uudtømmelige kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager komponist og forfatter Sigurd Barrett fat på salmen "Alt står i Guds faderhånd".

20:00  

Rusland rundt - fra Sibirien til Kaukasus
Rusland rundt - fra Sibirien til Kaukasus Reportageserie fra BBC fra 2017. (Russia with Simon Reeve) I 2017 rejser Simon Reeve mod vest fra den sibiriske by Irkutsk ved verdens dybeste ferskvandssø, Bajkalsøen. Han skal med den transsibiriske jernbane til byen Krasnojarsk. På stepperne sydpå bor et nomadefolk, der lever sammen med store flokke halvvilde heste. Han besøger også den lille republik Dagestan, der har været plaget af voldelige jihadister. Serien er optaget inden Rusland invaderede Ukraine i 2022.

TVR

18:05  

Så er der tegnefilm
Så er der tegnefilm

18:30  

Lassie kommer hjem
Lassie kommer hjem Lassie og den 12-årige Frederik er uadskillelige. Da Frederiks far mister sit job, flytter familien til en mindre lejlighed, hvor det ikke er tilladt at have hund. Frederik er knust! De er nødt til at aflevere Lassie til Greve von Springer, som lover at passe godt på Lassie. Men en af grevens ansatte er ond mod Lassie, og hunden flygter for at lede efter Frederik. Frederik kan heller ikke længere undvære Lassie, så da han hører, at Lassie er stukket af, sætter han sig for - sammen med grevens barnebarn, Pernille - at finde Lassie. En eventyrlig rejse begynder for både Frederik og Lassie - begge på jagt efter deres bedste ven! Den hjertevarme historie om venskabet mellem en dreng og hans hund er baseret på roman af Eric Knight.

20:10  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:30  

Min sang til Danmark - Koncerten
Min sang til Danmark - Koncerten Femten kendte musikere har lavet hver deres bud på en sang til Danmark. I aften får du mulighed for at høre alle de nye Danmarks sange, når vi sender LIVE fra DR Koncerthuset. Det bliver en aften, hvor vi hylder den danske musik, når vi får besøg af de femten musikere; Andreas Odbjerg, Ankerstjerne, Anne Linnet, Birthe Kjær, Branco, Mads Langer, Malte Ebert, Mekdes, Oh Land, Peter Sommer, Sanne Salomonsen, Simon Kvamm, Soleima, Steffen Brandt og Stine Bramsen. Vært: Phillip Faber

23:00  

Terminator: Dark Fate
Terminator: Dark Fate Amerikansk science fiction-film fra 2019. I 1997 reddede Sarah Connor 3 milliarder mennesker. Nu jager en uovervindelig dræbermaskine Rev-9 den unge kvinde, Dani, hvis liv er afgørende for menneskehedens overlevelse. Elitesoldaten Grace bliver sendt tilbage i tiden for at beskytte Dani, og får hjælp af Sarah Connor. Grace ved, at Terminator T-800 kan hjælpe. Kan de samarbejde og eliminere Rev-9? Medvirkende: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, m.fl. Instruktion: Tim Miller.

DR2

21:00  

Tæt på sandheden
Tæt på sandheden Et nyt Dansk Folkeparti skal rejse sig fra spærregrænsens aske med dugfriske visioner om fremmedhad. Men er der i virkeligheden tale om en begravelse ved partiets årsmøde? Imens er der omsider faldet dom i den mystiske dukkesag med den anonyme anmelder, vinterhjælpen er på vej med lofter, der er lån, som el-selskaber, der ikke er banker, skal administrere - og så har de grønne partier endelig indset, at de må slå sig sammen for klimaets skyld. Med mindre man er de kompromisløse Frie Grønne, der hellere vil stå uden for indflydelse end at redde lidt af klimaet.

21:30  

Mit liv med Danmarks dyreste biler (1)
Mit liv med Danmarks dyreste biler (1) Sammen med Brian fra Brøndby og gamle Jørgen på 70 fra Assens, slipper Joachim Kay Stender kræfterne løs i Brians Lamborghini Huracán og Jørgens Mercedes McLaren. Topfarten for bilerne er 350km/t, men hvad opnår Brian og Jørgen på landingsbanen i Odense lufthavn, når vi ved det kræver mindst 400m at standse? Joachim skal også, sammen med sine kollegaer Thomas og Ulrich, til et bane-event i Portugal hvor han skal teste den nyeste Porsche (992) 911 4S. Der er med andre ord 3 superbiler i spil - hvilke af dem kvalificerer sig til Joachims drømmegarage?

22:30  

Dansk teater 300 år (1:10)
Dansk teater 300 år (1:10) Året er 1722. Den 23. september. I hjertet af København, i et bindingsværkshus - et teater - med tre etager i Lille Grønnegade. Her skabes teaterhistorie. Og en ny tid begynder. Tidligere er teaterstykker blevet spillet på sprog, som publikum ofte ikke forstår, men nu begynder Ludvig Holberg at skrive replikker på dansk. Han er en af Danmarks største nationale klenodier, og dansk teaters grundlægger. På femten måneder skriver Holberg 27 dramaer på fem år - dramaer, hvoraf mange spilles den dag i dag

22:40  

Dansk teater 300 år (2:10)
Dansk teater 300 år (2:10) Siden 1748 har der været spillet teater på Kongens Nytorv, i hjertet af København. Komediehuset på Kongens Nytorv er det første kongelige teater i Danmark med offentlig adgang Her kan man i slutningen af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet blandt andet opleve stykker af oplysningsmanden Knud Lyne Rahbek og romantikeren Adam Oehlenschläger. De to repræsenterer vidt forskellige teatertraditioner, men mødes omkring Kamma Rahbeks tebord i Bakkehuset.

22:50  

Playboys hemmeligheder (11:12) Efterspillet
Playboys hemmeligheder (11:12) Efterspillet Amerikansk dokumentarserie fra 2022. (Secrets of Playboy) Tidligere Playmates, ekskærester og medarbejdere mødes og fortæller om personlige oplevelser og kampe fra deres tid i Playboy-verdenen. Sammen med sex- og traumeterapeuten Dr. Kate Balestrieri reflekterer kvinderne over årtiers frygt og overgreb, og hvordan Playboy-arven har ændret sig, fordi de har fortalt deres historier offentligt.

23:30  

Playboys hemmeligheder (12:12) Bag facaden
Playboys hemmeligheder (12:12) Bag facaden Amerikansk dokumentarserie fra 2022. (Secrets of Playboy) Hugh Hefners ekskærester søstrene Karissa og Kristina Shannon diskuterer deres oplevelse med Hefner og realityserien "The Girls Next Door". De afslører, at der under den polerede overflade var en langt mere dyster virkelighed, hvor Hefner kontrollerede og manipulerede kvinderne for at bevare Playboy-imaget.

TVR
DR1

01:05  

McDonald og Dodds: En milliard hjerteslag
McDonald og Dodds: En milliard hjerteslag Britisk krimi fra 2022. Der er testosteron og benzin i blodet på en gruppe unge Formel 1-kørere, der ikke ligefrem er bedstevenner. Da én af dem dør under mistænkelige omstændigheder, bliver McDonald nødt til at tale med kollega, der også er hendes ekskæreste. Inden længe viser det sig, at motorsport er en hvepserede af rivaliseringer og raserianfald - og i dette tilfælde meget mere.

02:30  

Shetland II (3:3)
Shetland II (3:3) Britisk krimiserie fra 2016. (Shetland) Jimmy Perez efterforsker en mystisk sammensværgelse, der har kostet to mænd livet. Med brutale midler forsøger nogen at advare den erfarne politimand mod at grave videre i sagen. Men snart fører en chokerende afsløring Perez til identiteten på den person, som eks-gangsteren Michael Thompson skulle vidne imod.

DR2

00:10  

Teaterblod: Verdens første teaterkoncert
Teaterblod: Verdens første teaterkoncert Mads Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Trine Dyrholm og mange andre af de største stjerner fra den generation af skuespillere fik deres gennembrud med teatergruppen Dr. Dante i 1990'erne. I anledning af at dansk teater fylder 300 år, slår vi ned på fire vigtige teaterhistoriske begivenheder. I dette program fortæller Louise Mieritz, Lotte Andersen, Troels Lyby og Nicolai Cederholm mfl om arbejdet med Dr. Dantes Gasolin-teaterkoncert suppleret med optagelser fra dengang.

00:40  

Chippendales: Mord, mandestrip og millioner (3:4)
Chippendales: Mord, mandestrip og millioner (3:4) Initiativtageren bag Chippendales er død. Uden beviser eller spor bliver sagen kold. Showet fortsætter, og hobevis af kvinder savler over de spændstige og muskuløse mænd i hele verden. Men truppen kæmper med misbrug og paranoia - og deres succes kan ikke længere skjule de graverende problemer. Snart dukker rivaliserende dansegrupper op - og et dødbringende komplot bliver afsløret. Britisk dokumentarserie fra 2021. (The Curse of the Chippendales)

01:25  

Chippendales: Mord, mandestrip og millioner (4:4)
Chippendales: Mord, mandestrip og millioner (4:4) En giftig plan er i gang. Chippendales kæmper for at vedblive med at være nummer et. Men både plagiatorer og retssager presser truppen. En informant står frem med en usandsynlig historie, og FBI iværksætter en international undercoveroperation. Mens agenter omringer mistænkte og dansere - får henlagte sager nyt liv. Nettet strammer, men bagmændene skyr ingen midler for at dække over deres forbrydelser. Britisk dokumentarserie fra 2021. (The Curse of the Chippendales)

TVR

02:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, NRALSLEV.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0924184956